Alexandru Slusari, despre indexarea pensiilor: „Așa arată un genocid social și un dezmăț naţional”

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, se arată nemulțumit de decizia de astăzi a Guvernului privind indexarea pensiilor pentru limita de vârstă.

Dânsul susține că această majorare este de fapt „praf în ochi”, dat fiind faptul că în cazul vechiului sistem de indexare, pensiile urmau să crească cu 9,3% și nu cu 6,6 la sută cum va fi acum.

Alexandru Slusari, despre indexarea pensiilor: „Așa arată un genocid social și un dezmăț naţional”
(Foto: UNIMEDIA)

Azi Guvernul va indexa pensiile pentru limita de vârstă cu 6,6 %. Sau cu cifra „uriașă” de 96 lei. Dacă ar fi rămas sistemul vechi de indexare, pensiile ar fi fost majorate cu 9,3 %”, scrie Slusari.

De asemenea, vicepreședintele PPDA susține că au fost alocați mai mulți bani pentru construcția unei arene sportive, la inițiativa PD, decât pentru mărirea pensiilor, care este, de fapt, necesară.

„Pentru acea indexare de umilință sunt rezervate puțin peste 50 de milioane de lei. Pentru realizarea ideii dictatorului cu dereglări mentale privind construirea unei arene sportive gigantice din bugetul urmează să fie alocată suma de două ori mai mare - 100 de milioane de lei. Totodată, până la finele anului bugetul va achita în contul acoperirii furtului bancar 810 de milioane de lei sau suma, care de 16 ori depășește fărâmiturile aruncate pensionarilor.

Așa arată un genocid social și un dezmăț naţional”, a comentat Slusari pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA amintește că de la 1 aprilie curent, unele tipuri de pensii vor fi indexate cu coeficientul indexării de 6,6%. Astfel, pensiile pentru limita de vârstă se vor majora cu 96,36 lei, pensiile de dizabilitate, cu 75,82 lei, iar cele de urmaș se vor majora cu 50,49 lei.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub