(foto) Construcție ilegală la Buiucani: Locatarii se plâng de un șantier situat la nici patru metri de blocul lor locativ

Locatarii unui bloc locativ de pe strada Alexandrescu 1, din sectorul Buiucani se plâng pe un agent economic care și-a amplasat un șantier în locul unei băi publice demolate în 2017, în imediata apropiere cu blocul acestora.

(foto) Construcție ilegală la Buiucani: Locatarii se plâng de un șantier situat la nici patru metri de blocul lor locativ
(Foto: Martor ocular)

„În pofida plângerilor noastre, adresate Inspecției de Stat în Construcții și Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare din cadrul Primăriei Chișinău, din septembrie 2017, din luna aprilie 2018, respectivul agent economic a realizat lucrări de maximă poluare a atmosferei, cu zgomote puternice, zilnic, începute de la ora 7.45 dimineața și după ora 19.00, chiar și până la ora 21.00-22.00. Și aceasta în condițiile celui de-al doilea șantier de construcții, tot pe aceeași adresă, al beneficiarului CITY SRL, care construiește un bloc de nouă etaje, parcare și spații comerciale”, declară locatarii blocului locativ din apropiere.

De asemenea aceștia au transmis o scrisoare viceprimarului Nistor Grozavu și șeful Agenției pentru Supraveghere Tehnică, Ghenadie Sajin în care cer oprirea fărădelegilor și condiții normale de trai.

„Suntem extrem de strâmtorați de noile condiții de trai, mai ales, că reprezentanții agentului economic respectiv, pe zi ce trece, încalcă tot mai mult, normele de proprietate – și-a extins terenul ilegal până la o distanță foarte mică de blocul nostru (la nici 5 metri de bloc, a instalat un gard, distrugând zidul de piatră, pe fostul teren al Primăriei Chișinău, a tăiat copaci din imediata apropiere a imobilului nostru, a ocupat partea pietonală a străzii, utilizând fântânile și căile noastre de canalizare. Noul edificiu ne va lua și lumina din apartamente (...)

Avem familii cu copii mici și bătrâni, care nu vor să-și părăsească locuințele din cauza regimului extrem de nociv de construcții, încălcării proprietății private, drepturilor omului, în general! Cine le permite să ne ia și lumina din apartamente?”, se mai scrie în scrisoare dedicată lui Nistor Grozavu.

De menționat că potrivit localnicilor, în luna august a anului 2017, au depus o plângere, în cadrul căreia au primit răspuns că autorizarea de construire pentru edificarea blocului de locuințe, nu fusese autorizată.

„Nici până în prezent, agentul economic care ne torturează la propriu și figurat, nu a discutat cu locatarii din vecinătate și a afișat un panou informativ referitor la proiect, cu mare întârziere. În schimb, lucrările sunt în toi, fiind al doilea șantier de construcții pe această adresă, devenind extrem de deranjant pentru calitatea vieții oamenilor din toate blocurile de locuit de alături”, mai spun aceștia. 

 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub