(foto) Cezara Kolesnik a venit la Cornești, avându-l alături pe… Claude Monet

Mare noroc pentru iubitorii de arte plastice din Cornești. Le-a venit chiar acasă la ei celebra pictoriță Cezara Kolesnik, supranumită de presă ”emblema Republicii Moldova la Bruxelles și Paris”.

(foto) Cezara Kolesnik a venit la Cornești, avându-l alături pe… Claude Monet
(Foto: facebook/Cezara Kolesnik)

A venit aici, pentru o Şcoală de vară cu tema: ”Claude Monet – sursele picturii moderne”, organizată la Şcoala de Artă „Ion şi Doina Aldea  Teodorovici”.

Pub

Lansarea taberei a avut loc pe 6 august. ”Și copiii, și adulții sunt entuziasmați. Nu se dau duși acasă”, a spus directoarea școlii, Ina Bilețchi pentru Expresul.

Timp de o săptămână, aici vor avea loc ateliere practice. Participanții la tabără vor fi familiarizați cu opera şi parcursul artistic al pictorului francez Claude Monet, unul dintre fondatorii mișcării impresioniste din Franța, precum și cu influenţele artistului în evoluţia picturii secolului al XX-lea. De asemenea vor lua cunoștință de principiile de bază ale picturii impresioniste.

”Primele ore ale atelierului practic vor fi dedicate explorării culorilor şi anume baza practicilor picturale: cercul cromatic, contrastele, amestecurile de culori, interacţiunea culorilor şi efectele lor vizuale. Apoi, ne vom concentra asupra elaborării unei creaţii personale, pe pânză, inspirate din opera marelui impresionist”, a explicat Cezara Kolesnik, fiind citată într-un comunicat de prersă al Biroului Relații cu Diaspora. 

Proiectul „Şcoala de Vară cu Cezara Kolesnik: „Claude Monet – sursele picturii moderne” este realizat în cadrul programului de granturi Diaspora Engagement Hub.

Cezara s-a născut la Cornești, dar de mic copil a trecut cu traiul, împreună cu părinții ei, la Chișinău. Totuși, Corneștiul are un locușor aparte în sufletul ei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub