(foto) Centenarul Marii Uniri la Vaslui: 1918 de puieţi de stejar au fost plantați și intitulați „Pădurea Centenar"

Un număr simbolic de 1918 de puieţi de stejar au fost plantaţi, marţi, între localităţile Crasna şi Huşi, în cadrul unei campanii derulate de Ministerul Apelor şi Pădurilor intitulate „Pădurea Centenar”.

(foto) Centenarul Marii Uniri la Vaslui: 1918 de puieţi de stejar au fost plantați și intitulați „Pădurea Centenar
(Foto: agerpres.ro)

La acţiunea de împădurire a participat ministrul Apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, alături de autorităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ai tuturor structurilor MAI şi ai Direcţiei Silvice Vaslui.

„Această activitate de plantare a celor 1918 puieţi de stejar în partea românească a Prutului şi alţi 1918 puieţi în partea din Basarabia a Prutului, este un minim respect şi un minim semnal pe care noi vrem să-l dăm pentru sacrificiul enorm pe care l-au făcut străbunicii noştri, care au crezut într-un ideal, idealul ca toţi vorbitorii de limba română, să facă parte din acelaşi stat numit România", a declarat ministrul Deneş, scrie agerpres.

Acţiunea se înscrie în seria de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, un secol de la unirea tuturor provinciilor româneşti într-un singur stat unitar.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub