(foto) „Cărți de acasă” la Strasbourg. Moldovenii din Franța i-au avut oaspeți pe Igor Guzun și Zina Zen

Autorii basarabeni Zina Zen și Igor Guzun și-au lansat cele mai recente cărți la Strasboug, în cadrul evenimentului „Cărți de acasă”, organizat pentru diaspora din Franța de către Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei. Evenimentul a avut loc la 15 aprilie curent.

(foto) „Cărți de acasă” la Strasbourg. Moldovenii din Franța i-au avut oaspeți pe Igor Guzun și Zina Zen
(Foto: brd.gov.md)

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Asociației Parlamentare Europene din Strasbourg și a avut scopul de a aduce literatura contemporană din Moldova mai aproape de concetățenii noștri din Strasbourg, prin prezentarea ultimelor lucrări ale scriitorilor Igor Guzun și Nicoleta Brânză/Zina Zen.

La ceremonia de prezentare a cărților de acasă a participat

Pub

Reprezentanta Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Corina Călugăru, dar și reprezentanta Biroului Relații cu Diaspora, Violina Donu, care a avut un dialog cu membrii diasporei prezenți la eveniment, inclusiv, Asociația Neo-Dacii Strasbourg și Asociația studenților moldoveni la Strasbourg, se arată într-un comunicat emis de BRD. Violina Donu le-a vorbit despre activitatea BRD, programe și proiecte de viitor, îndemnând membrii diasporei să participe la ediția curentă a Zilelor Diasporei, Congresului Diasporei.  

În cadrul evenimentului s-a discutat și despte posibilitatea creării Consiliului Național al Diasporei în Franța – un organism independent care activează pe principii benevole în interesul cetățeanului, nu promovează interese politice religioase, nu desfășoară activități comerciale și nu se subordonează organelor de conducere din Republica Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub