(foto) Aston Martin Rapide E apare în 2019 şi va fi construit în doar 155 de exemplare

Aston Martin a lansat informații preliminare despre viitorul şi primul său automobil electric, care va fi numit Rapide E. Fiind primul vehicul electric pe baterii (BEV), Rapide E va fi construit într-un număr limitat de doar 155 de unități şi va ajunge la primii proprietari abia spre sfârşitul anului 2019.

Electromobilul este dezvoltat pe baza sedanului exclusivist actual Rapide, de către inginerii Aston Martin în colaborare cu Williams Advanced Engineering. Aceştia au scos motorul original V12 natural aspirat de 6.0 litri, cutia de viteze automată cu opt trepte și rezervorul de combustibil, pentru a face loc celor peste 5.600 celule cu 18.650 de baterii cilindrice din litiu-ion.

Toate aceste celule oferă o capacitate totală de energie de 65 kWh și sunt utilizate pentru alimentarea a două motoare electrice care sunt montate în spate, printr-un sistem electric cu o tensiune de 800 volți. Continuarea pe AutoBlog.MD

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.