(foto) 11 dintre cele mai neobişnuite indicatoare rutiere. În România şi Ucraina există unele exclusive

Datorită Convenției de la Viena adoptată în anul 1968, cu privire la „Circulaţia rutieră, indicatoarele rutiere și semnale”, în majoritatea țărilor lumii conducătorii de autovehicule sunt în măsură să se deplaseze pe drumurile publice fără teama că se vor alege cu amenzi deja după primii kilometri parcurşi.

Indicatoarele rutiere principale, chiar dacă se deosebesc prin unele nuanţe sau mici detalii, sunt aceleaşi peste tot. Cu toate acestea există şi unele specifice care există exclusiv în anumite ţări.

(foto) 11 dintre cele mai neobişnuite indicatoare rutiere. În România şi Ucraina există unele exclusive
Foto: autoblog.md

Atenţie, raţe sălbatice! Conform aceleiași Convenții de la Viena, pe un indicator rutier poate fi reprezentat absolut orice animal care poate apărea brusc pe carosabil și provoca un accident. De exemplu, în Australia și Papua Noua Guinee există indicatoare cu imaginea unui cangur sau urs koala, în Africa sunt răspândite unele cu rinoceri, iar în Gibraltar cu maimuțe.

Unul dintre cele mai neobișnuite, incluse în acestă categorie, este un indicator de avertizare despre posibilitatea apariției pe drum a unor rațe sălbatice. Continuarea pe AutoBlog.MD

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub