Citește toate știrile la acest subiect

(foto, video) Condițiile meteo nefavorabile nu-i împiedică pe studenții din Alba-Iulia să meargă la vot: În drum spre Cluj-Napoca

Frigul și lapovița din România nu-i împiedică pe studenții basarabeni să meargă la vot. De la primele ore ale dimineții, tinerii basarabeni din toate colțurile României au pornit spre cele mai apropiate secții de vot. 

„Suntem din Alba Iulia. Mergem spre Cluj-Napoca. Probabil noi facem unul dintre cele mai scurte drumuri dintre toți cei din acest grup, însă ne mândrim cu asta și îndemnăm toți studenții și liceenii din România să facă la fel pentru că suntem mulți și avem puterea de a schimba ceva”, scrie Victoria Cataraga.

(foto, video) Condițiile meteo nefavorabile nu-i împiedică pe studenții din Alba-Iulia să meargă la vot: În drum spre Cluj-Napoca
(Foto: facebook.com)

Update 12:30 Cetățenii Republicii Moldova, stabiliți cu traiul în Oradea și-au exercitat votul. Mai mulți tineri au mers în mod organizat la secția de votare.

Pub

Update 12:00 Cozi și la secțiile de votare din Iași. Deși plouă, cetățenii moldoveni aflați la Iași stau la cozi pentru a-și vota președintele.

Și basarabenii aflați la Cluj s-au mobilizat și au mers la vot. În imaginile expediate pe adresa noastră, îi vedem uniți și binedispuși.

Update 11:50 Studenții basarabeni din Târgul Mureș au mers în mod organizat la vot. Aceștia au scris că nimic nu-i oprește ca să-și exercite votul.

Au făcut zeci de km pentru a ajunge la cea mai apropiată secție de votare care se află în Cluj.

Update 11:40 Cozi interminabile la Ambasada Republicii Moldova de la București. Votanții transmit în direct mesaje pentru cei de acasă. Și cetățenii români stau ka coadă în susținerea celor din Republica Moldova.

Update 11:27 Ninsoarea și gerul nu i-a oprit pe studenții din Alba-Iulia să meargă la vot. Aceștia s-au pornit de la primele ore ale dimineții pentru a ajunge la secția de vot din Cluj-Napoca. 

Menționăm că în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial, diaspora moldovenească din toată lumea s-a mobilizat pe facebook, pornind o campanie online de mobilizare pentru participarea la cel de-al doilea tur de scrutin.

Grupul „Adoptă un vot” a fost creat după ce mai mulți moldoveni au spus că, din cauza puținelor secții de votare deschise peste hotare, nu au putut vota, iar motivele sunt diverse.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub