(foto, video) Și-au anunțat suicidul pe rețelele de socializare? Ultimele mesaje ale celor doi tineri care s-au aruncat de la etajul 18

Tragedia care a avut loc în noaptea de 8 martie a zguduit o țară întreagă. Cei doi minori care s-au sinucis arucându-se de pe o clădire cu 18 etaje din Chișinău, erau activi pe rețelele de socializare unde postau destul de des mesaje și poze cel puțin ciudate în care subiectul suicidului era la ordinea zilei.

UNIMEDIA a analizat profilul celor 2 tineri și din păcate, chiar dacă sunt zeci de mesaje care prevesteau parcă tragedia ce avea să se întâmple, nimeni dintre prietenii tinerilor nu s-a întrebat vreodată de ce fac acest lucru. Această postare se dorește a fi un semnal de alarmă pentru un fenomen cu care din păcate, se confruntă se pare tot mai mulți tineri. 

Pentru că erau ambii dansatori, ultima postare făcută pe instagram a fost un video în care dansează, acesta este însoțit de hashtag-ul #Bye, ceea ce înseamnă „pa/pe curând”. Fiecare astfel de postare a fost apreziata de zeci de ori și nimeni dintre prieteni se pare că nu a comentat aceste mesaje sinistre.

Potrivit oamenilor legii, nu a fost stabilită exact cauza sinuciderii. Nu este exclus că ar fi vorba de jocul „Balena albastră”, de care se scrie că ar fi luat viața a peste o sută de copii din Federația Rusă, Ucraina și regiunea transnistreană.

Pub

Ultimile imagini publicate de Ilie, tânărul în vârstă de 16 ani, sunt însoțite de hashtag-urile #goodbye, #suicide #nonsens, #transformation, #lucifer, hashtag-uri cu conotație negativă care dau de gândit. Acest mesaj a fost apreciat de 71 de oameni și niciun comentariu.

Totodată, atât pe contul băiatului, cât și al fetei, sunt publicate imagini de pe acoperișul unor clădiri înalte în ipostaze extrem de periculoase.Alte imagini care par suspecte sunt cele în care tinerii s-au tăiat cu lama, parte care coincide cu scenariul jocului „Balena albastră”. Mai mult ca atât, printre cei care îi urmăresc pe Instagram, au comentat fotografiile publicate cu „Синие киты” (în traducere, „Balene albastre”).

Potrivit unor prieteni de-ai tinerilor, cei doi învățau în licee diferite și practicau împreună dansul. Printre adolescenți se dicută despre faptul că unul dintre cei doi tineri practicau acest joc, însă nu se știe sigur cine. Ilie este caracterizat ca un băiat plin de viață, prietenos și sociabil, pe când Mihaela era văzută ca o adolescentă tăcută și închisă în sine.

UNIMEDIA amintește că doi tineri și-au pierdut viața după ce s-au aruncat în gol de pe o clădire cu 18 etaje din Chișinău. Totul s-a întâmplat în noaptea de 8 martie, în sectorul Botanica din Chișinău, în jurul orei 2:00. Băiatul în vârstă de 16 ani și fata de 15 au lăsat un bilet de adio.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub