Citește toate știrile la acest subiect

Fostul șef al băncii comerciale Universalbank a fost grav rănit la Londra

Fostul șef al băncii comerciale Universalbank, Gherman Gorbunțov, a fost grav rănit în capitala Marii Britanii, Londra. Fostul proprietar al mai multor bănci din Federația Rusă și Republica Moldova figura în calitate de martor într-un dosar penal pentru tentativă de omor asupra președintelui Consiliului de directori al companiei „Konvers-grupp”, Alexander Antonov, scrie Kommersant.

„Marţi, în jurul orei 19:30, la poliție a parvenit o informație precum că în sectorul în sectorul Isle of Dogs (East End în Londra) au fost auzite câteva împușcături. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că, în momentul când Gorbunțov s-a apropiat de casa de pe strada Byng unde locuia în ultimii ani, a fost împușcat de o persoană necunoscută, posibil dintr-un pistol-mitralieră”, informează poliţia londoneză.
Fostul șef al băncii comerciale Universalbank a fost grav rănit la Londra
(Foto: radiochisinau.md)

Potrivit sursei, bancherul care a primit mai multe răni, inclusiv în la nivelul stomacului, a fost internat într-un spital din apropiere. Medicii spun că starea lui este critică. Victima a fost plasată în comă artificială. Kommerasnt scrie că suspectul deocamdată nu a fost identificat.


Oamenii legii consideră că acest incident nu are legătură cu crimele stradale sau cu alte infracțiuni din sectorul Isle of Dogs, și că este o tentativă de omor, posibil, la comandă. Reprezentanții poliției au menționat că, în legătură cu incidentul respectiv, în sectorul  Isle of Dogs au fost introduse patrule suplimentare.

UNIMEDIA amintește, că milionarul rus, Gherman Gorbunţov, fostul acţionar majoritar al Universalbank este anunţat în căutare generală de către autorităţile din Republica Moldova. În vara anului 2011, conducerea Universalbank a declarat că acţionarul majoritar al băncii este victima unui atac raider. În consecinţă, Gherman Gorbunţov a pierdut 78,6% din acţiunile băncii ce aparţineau lui în urma unor decizii ale instanţelor de judecată în favoarea unor firme străine.

Menționăm că pe 15 februarie Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a decis retragerea licenței de activitate a băncii UniversalBank. Totodată, potrivit hotărârii, va fi inițiată procedura de lichidare silită, în conformitate cu legea instituțiilor financiare. 

De notat că Gherman Gorbunţov a fost proprietar a cel puţin opt bănci din Rusia, multe din care implicate în scheme de spălare de bani şi evaziune fiscală. El a fost supranumit „bancherul negru" de către presa din Rusia.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub