Filat: Ucraina nu trebuie să se transforme într-o pată de sânge pe harta Europei

Preşedintele liberal-democraților, Vlad Filat, se solidarizează cu poporul ucrainean. Politicianul consideră că această criză trebuie depăşită cu calm şi raţiune și că vocea cetățenilor trebuie ascultată, nu înăbușită, transmite UNIMEDIA.

Filat: Ucraina nu trebuie să se transforme într-o pată de sânge pe harta Europei
Vlad Filat, președintele PLDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Într-o declarație a liderului PLDM se menționează că „evenimentele tragice din Ucraina, soldate cu moartea a câteva zeci de oameni, au zguduit întreaga lume”.

„Este absolut inadmisibil ceea s-a întâmplat în Ucraina, sub acoperirea nopţii. Vărsarea de sânge, indiferent de explicaţii, reprezintă un lucru extrem de grav şi nu trebuie încurajat sub nicio formă. Autorităţile de la Kiev trebuie să înţeleagă acum că orice om, care îşi cere drepturile, trebuie ascultat, dar nu redus la tăcere! Este cumplit ca Ucraina se transformă într-o pată de sânge pe harta Europei, oamenii trebuie să se simtă liberi şi în deplină securitate în ţara pe care o iubesc”, a declarat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a mai declarat că „libertatea, drepturile cetăţenilor, viitorul european – sunt valori care nu pot fi strangulate prin violenţă, or, nu poţi lupta împotriva propriului popor”.

UNIMEDIA precizează că în urma confruntărilor din această noapte din Euromaidanul din Kiev, numărul morților s-a ridicat la 32 de persoane. Printre victime se află 7 angajați ai organelor de forță și 25 activiști.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub