Filat spune că PLDM nu-l va susține pe Pîrlog

Fracțiunea Partidului Liberal Democrat nu va susține candidatura lui Vitalie Pîrlog la funcția de procuror general. Anunțul a fost făcut de către Vlad Filat, liderul PLDM, transmite UNIMEDIA. 

„PLDM nu va susține candidatura lui Pîrlog din motiv că noi am optat și vom opta ca aceasta funcție să fie una depolitizată. Noi nu am solicitat demisia lui Zubco pentru ca ulterior să votăm un procuror comunist. Avem nevoie de un procuror care să reprezinte interesele cetățenilor, dar nu cele personale sau de partid”, a declarat Filat, citat de ProTV.
Filat spune că PLDM nu-l va susține pe Pîrlog
Vlad Filat, președintele PLDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Precizăm că și liberalii s-au expus contra acestei candidaturi. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că mai degrabă pleacă în opoziție decât să voteze pentru un „om al comuniștilor”.

De cealaltă parte, Vladimir Voronin a declarat că Pîrlog este un bun profesionit, însă nu a specificat dacă va susține promovarea lui în funcție de procuror general.

UNIMEDIA precizează că ieri, 27 martie, comisia pentru selectarea candidatului la funcţia de procuror general l-a desemnat pe Vitalie Pîrlog drept candidat pentru ocuparea fotoliului declarat vacant după demisia lui Valeriu Zubco. Candidatura va fi înaintată spre desemnare președintelui Parlamentului, iar Marian Lupu va propune deputaților aprobarea sa în funcție.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub