Citește toate știrile la acest subiect

Filat speră că până mâine se va ajunge la un compromis între PLDM-PD-PL

Vlad Filat a confirmat că de ieri până astăzi nu s-au văzut cu colegii din Partidul Liberal, dar a evitat să spună cine se face vinovat de lipsa de comunicare dintre cele trei partide. Liderul PLDM nu a precizat dacă liberalilor li s-a făcut măcar o invitație și și-a manifestat speranța că până mâine se va reuși mai multe decât până astăzi și se va ajunge la un compromis pentru deblocarea situației de alegere a președintelui Parlamentului și se va purcede la desemnarea candidaturilor pentru formarea viitorului Guvern, transmite UNIMEDIA.

Filat speră că până mâine se va ajunge la un compromis între PLDM-PD-PL
Vlad Filat, președintele PLDM (Foto: UNIMEDIA)

„A fost constituită comisia pentru alegerea președintelui Parlamentului. Urmează ca fracțiunile parlamentare să înainteze candidații. Mâine până la ora 15:00 vor fi înaintați candidații și vom încerca să avem o comunicare. Din păcate de ieri nu am avut întruniri pentru negocieri. Poziția pe care a avut-o PL în ultimele 7 săptămâni au stat la baza acestui blocaj. Propunerile care au fost formulate de PD nu au venit să înrăutățească situația”, a punctat președintele PLDM.
 
În continuare, liberal-democratul a vorbit punctual despre problemele din negocieri invocate de PD și PL. „Ceea ce ține de alegerea președintelui. Poziție pe care o agreăm. Este ca în termen de 30 de zile să creăm o comisie care să identifice soluții pentru alegerea președintelui țării. Altă poziție pe care o agreăm este ca viitorul candidat pentru funcția de președinte să nu fie afiliat politic. Reforma organelor de drept. În afara de reforma la Procuratura Generală, avem nevoie vitală de reformă în sistemul judecătoresc, la CNA, CNI. Aceste instituții trebuie să fie depolitizate cu adevărat. Partajarea acestor ministere. Această polemică care a fost nu este una serioasă. PLDM, în toată această perioadă de timp , a fost dispusă să oferim orice competențe pentru a întruni un compromis. Sper că în perioada de timp pe care o avem în față să avem o soluție pentru desemnare a conducerii Parlamentului și să avem o soluție pentru desemnarea Guvernului. Jocurile politice sunt importante, dar mi se pare că s-a ajuns părea departe. PLDM nu va permite alegeri anticipate”, a menționat Filat.
 
Vlad Filat a declarat că nu PLDM blochează consultările: „Dacă PLDM ar fi cel care ezită, noi cu mult timp înainte eram cu mult timp în situația de rezolvare a situației. Noi am făcut tot ce este necesar. A avut și întâlniri bilaterale și cu PL, și cu președintele Mihai Ghimpu. Spun asta, cu toate că am spus că nu vom da detalii de la negocieri”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub