Filat solicită sancționarea „dură și promptă” a celor care cheamă la violențe

Vlad Filat consideră că în preajma semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, dar mai ales către data ratificării documentului în Parlament, vor avea loc diferite provocări, diferite scenarii menite să destabilizeze situația în țară. În context, liderul Partidul Liberal Democrat cheamă forțele de ordine să tragă la răspundere pe toți instigatorii, mai ales pe cei care cheamă la violențe, relatează UNIMEDIA.

Filat solicită sancționarea „dură și promptă” a celor care cheamă la violențe
Vlad Filat, președintele PLDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

În context, politicianul s-a referit la situația din Găgăuzia. „Provocări vor fi foarte multe. Vedem multe zvonuri, mulți trepăduși din autonomie care se pronunță categoric, agresiv și amenințător nu au nimic în comun cu interesul găgăuzilor. Nici măcar nu au un gând ascuns pentru interesul autonomiei. Ei au interese personale. Ei sunt plătiți din exterior să lucreze împotriva țării, în folosul celor care vor rău Republicii Moldova. Cât de lipsite de logică sunt solicitările celor din Găgăuzia care solicită un anumit procent din granturile care vin în Republica Moldova. Banii din UE și SUA sunt ok, dar orientarea politică rămâne tot către Rusia”, a declarat Filat în cadrul emisiunii „Forum Radio” de la Vocea Basarabiei
 
Acesta a punctat că instituțiile statului trebuie să probeze cât mai rapid aceste fapte ilegale și să le pedepsească conform legii. „Cei din instituțiile statului nu trebuie să se teamă să-și facă meseria. Cei care acționează împotriva statului să fie sancționați. În perioada de timp în care ne aflăm această sancțiune trebuie să fie promptă și foarte dură, așa cum prevedea legea. Mai cu seamă chemările la violență și acțiunile împotriva statului trebuie pedepsite”, a adăugat Filat.
 
 

Deputatul Adunării Populare de la Comrat, Ilia Uzun, a declarat că în autonomia găgăuză ar putea izbucni un conflict și că locuitorii de acolo ar putea recurge și la utilizarea armelor.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub