Filat: PLDM nu va mai face din Chirtoacă primar al Capitalei

„Cu certitudine, Partidul Liberal Democrat din Moldova nu va mai face din Dorin Chirtoacă primar al Capitalei”. Declarația aparține liderului PLDM, Vlad Filat, și a fost rostită în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.
 
Politicianul a mai spus că PLDM va veni cu propriul candidat la alegerile locale din 2015, dar a evitat să spună numele acestuia.
 
Filat: PLDM nu va mai face din Chirtoacă primar al Capitalei
Chirtoacă și Filat (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Vlad Filat s-a arătat nemulțumit de aspectul orașului și de modul în care sunt gestionate problemele acestuia.
 
„Noi avem nevoie de un primar care să asigure ordine în oraș, curățenie și dezvoltare, dar nu doar polemică politică interminabilă. Are un comportament atât de străin de administrarea unui oraș. Mergeți în Capitalele nu doar din Vest, dar și din Est, să vedeți transformările care au avut loc. Eu înțeleg deplasări, eu înțeleg grija primarului față de procesul de integrare europeană, dar nu asta e sarcina primordială pentru care a fost votat”, a menționat președintele PLDM.
 
Filat a lăsat să se înțeleagă că Dorin Chirtoacă a ignorat problemele Capitalei și și-a concentrat atenția pe lupta politică. „Noi avem în Primăriile din cadrul municipiului zece primari liberal-democrați. Să întrebați pe acești primari din suburbii, dacă între alegeri, acest primar a mers vreodată la ei să-i întrebe care le sunt problemele”, a specificat el.
 
„Inclusiv eu l-am votat. De două ori am contribuit, în cel mai direct mod împreună cu colegii din partid să devină primar în Capitală. Eu nu am așteptat mulțumiri, cu toate că și asta ar fi fost omenește să o facă. Tovarășul Ghimpu, în genere, este caz aparte. Trebuie să oferim un primar bun care să asigure dezvoltarea Capitalei. Noi vom veni cu un candidat pentru această funcție. Sigur, noi ne vom bate foarte hotărât pentru Capitala țării. Vom fi foarte pregătiți cu candidatura la funcția de primar general, dar și cu o echipă profesionistă pentru Consiliul municipal”, a afirmat sursa.
 
UNIMEDIA precizează că Dorin Chirtoacă se află din 2007 în fruntea Capitalei. Acesta a obținut cel de-al doilea mandat la Primăria Chișinău în 2011, candidatura sa fiind susținută de Alianța de guvernare de atunci (AIE-2).
 
Amintim: candidatul PLDM pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, la alegerile locale precedente, a fost secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu. Candidatura acestuia a fost retrasă înainte de primul tur, iar formațiunea a declarat că-l susține pe Dorin Chirtoacă în cursa pentru Primăria Capitalei.

„Lucrurile nu arată deloc bine în ce privește viitorul AIE. Conflictele din AIE s-au transformat într-un adevărat război intern, mai ales în campania pentru Chișinău. Toți am greșit în campanie. (...) Vă spun aceste lucruri deoarece am fost ținta unei campanii murdare. Noi am decis să le răspundem tuturor celor care ne atacă murdar, printr-un mare gest de generozitate politică, printr-un gest care să salveze Moldova de revenirea PCRM la putere. Nu putem opri revenirea PCRM doar prin declarații. Am luat o decizie strategică, nu una politică. Primăria trebuie să fie câștigată de candidatul AIE din primul tur. Avem semnale îngrijorătoare. Pentru binele Alianței am decis să-l retragem pe Victor Bodiu din cursa electorală și să-l susținem pe Dorin Chirtoacă - actualul primar al Capitalei”, spunea atunci Vlad Filat. Liderul PLDM a venit cu cuvinte de înaltă apreciere la adresa lui Victor Bodiu, spunând că acesta este cel mai bun candidat, dar PLDM este pus în situația în care să lupte pentru unitatea Alianței pentru Integrare Europeană.

Candidatul PD a fost vicepreședintele formațiunii, Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei. În scurt timp după anunțul PLDM, Marian Lupu a declarat că democrații nu o vor retrage din cursă pe Valentina Buliga, tocmai pentru a „consolida victoria AIE la alegerile din 5 iunie”. În primul tur al scrutinului, Buliga a acumulat sub 3%, în turul doi lupta s-a dat între Dorin Chirtoacă și Igor Dodon.

Pub

Cu 10 zile înainte de turul doi, cei trei lideri AIE au ieșit în fața presei cu o declarație prin care au anunțat că susţin candidatura lui Dorin Chirtoacă la funcţia de primar general al municipiului Chişinău.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub