Filat: Pentru Moldova este vital ca Ucraina să îşi continue drumul european

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, s-a aflat sâmbătă la Kiev şi s-a adresat protestatarilor pro-europeni cu un mesaj de solidaritate. Într-un interviu telefonic, pentru Europa Liberă, fostul premier al Moldovei a vorbit despre nevoia „vitală” pentru Moldova ca Ucraina să îşi continue drumul european, cât și despre importanța dialogului între opoziția și puterea de la Kiev pentru a răspunde apelurilor populare.

Acesta a reiterat despre nevoia Moldovei de a suporta anumite constrângeri, dacă ele vor fi necesare, pentru a continua drumul către Uniunea Europeană și valorile ei.

Filat: Pentru Moldova este vital ca Ucraina să îşi continue drumul european
Vlad Filat, liderul PLDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Voinţa ucrainenilor este una clar exprimată, este una îndreptată spre valorile europene. Pentru Republica Moldova, nu doar din cele care se vorbesc la Chişinău, va spun din cunoaştere, este vital ca Ucraina să mearga în continuare în acest proces de integrare europeană şi pentru ca împreună să facem ca cetăţenii ţărilor noastre să trăiasca bine. De aceea, noi am fost, suntem şi vom fi solidari cu acest proces de integrare europeana a Ucrainei”, a spus Filat. 

De asemenea, liderul PLDM a declarat că nu îi este frică de reacțiile care ar putea veni din partea Moscovei. „Dacă ne temeam sau dacă ne era frica, mai bine zis, noi nu ajungeam să parafăm acordurile pentru că aceste mesaje au venit şi până la Vilnius. Să nu uitam despre introducerea embargoului la exportul de vinuri moldoveneşti pe piaţa Federaţiei Ruse şi multe alte mesaje care au fost făcute, trebuie să mai spun, chiar într-un mod obraznic de către unii oficiali ruşi. Noi vom continua să mergem înainte, nici într-un caz înapoi şi vom încerca prin efort conjugat al diplomaţilor nostri, prin acţiuni concrete în actul guvernării să evităm şi să convingem partenerii nostri din Federaţia Rusă să avem în continuare relaţii bazate pe respect reciproc, inclusiv din acordurile cu caracter juridic care sunt valabile între ţările noastre”, a conchis sursa.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub