Filat: Partidul va decide lista electorală

Președintele PLDM, Vlad Filat, a declarat în această seară în cadrul unei emisiuni televizate că partidul va fi cel care va decide lista electorală. Întrebat despre relația sa cu Iurie Leancă, Filat a spus că este „una corectă”.  

Întrebat despre cine va fi nr. 1 pe listă, acesta a spus că PLDM va decide. „Nu e vorba de opțiunea mea sau a domnului Leancă. Eu sunt sigur că în partid sunt oameni care cred că ei trebuie să fie primii pe listă.

Filat: Partidul va decide lista electorală
Vlad Filat, președinte PLDM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Chestia asta cu cine e primul pe listă este ceva foarte abstract. Aceste discuții nu fac decât să sustragă atenția de la lucruri cu adevărat importante. PLDM va veni cu listă de oameni integri, de oameni care au pregătirea necesară pentru ca oferta electorală să poată fi realizată”, a spus sursa la emisiunea înProfunzime de la ProTV Chișinău. 

Vorbind despre gestul lui Leancă de merge la București să-l susțină pe Victor Ponta în campanie, Filat a spus că „gestul îi aparține”, dar PLDM îl va susține pe Klaus Iohannis, candidatul la președinția română din partea Alianței Creștin-Liberale. „Să nu dramatizăm situația în acest caz cu participarea lui Leancă, a fost decizia dânsului, oricum PLDM e în familia PPE și respectiv îl susținem pe Iohannis”.

UNIMEDIA amintește că, după evenimentul de la București, președintele României Traian Băsescu l-a criticat dur pe Iurie Leancă, spunând că este un profitor (vezi video). În replică, premierul român i-a luat apărarea omologului său moldovean (vezi declarația).

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub