Citește toate știrile la acest subiect

Filat: Obiectivul nostru este ca moldovenii să circule în toată lumea fără de vize

În general, obiectivul nostru de ţară este ca să oferim posibilitatea pentru cetăţenii noştri să circule în toată lumea fără de vize. Declarația aparține președintelui Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă.
 
Afirmația vine în contextul în care moldovenii vor putea călători fără viză în Uniunea Europeană începând cu 28 aprilie. Liderul PLDM a fost întrebat dacă se merită de insistat ca şi Statele Unite ale Americii să abolească regimul de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova.
 
Filat: Obiectivul nostru este ca moldovenii să circule în toată lumea fără de vize
Vlad Filat, președintele PLDM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Cel mai bogat om este cel care călătoreşte cel mai mult. Cunoaşterea mai multor ţări, mai multor culturi îmbogăţeşte. Noi avem nevoie de schimb de experienţă, noi avem nevoie să vedem cum în alte părţi se administrează lucrurile, cum trăiesc oamenii, cum sunt rezolvate problemele. Deci acest schimb de experienţă ajută foarte mult în modernizarea propriei noastre societăţi. Noi avem nevoie să învăţăm foarte mult”, a ținut să precizeze Vlad Filat.
 
„Ce ţine de Statele Unite ale Americii, permanent am discutat la acest capitol şi în cadrul vizitei atât a secretarului de stat, John Kerry, la Chişinău. Domnul prim-ministru Iurie Leancă a vorbit la acest capitol în cadrul vizitei pe care a efectuat-o în Statele Unite ale Americii. În cadrul vizitei celor patru senatori, în frunte cu senatorul McCain, am vorbit în detalii la acest capitol. Urmează în timpul apropiat să am şi eu o vizită importantă în Statele Unite ale Americii. Vom continua discuţiile pentru a atinge acest obiectiv”, a menționat președintele PLDM.
 
În context, acesta a vorbit despre abolirea regimului de vize cu Turcia și Israel. „Să nu uităm şi de regimul liberalizat de vize cu Turcia, pe care l-am semnat, urmează să fie ratificat şi de la Parlamentul de la Ankara şi să intre în vigoare. Ce ţine de regimul liberalizat de vize cu statul Israel, am avut această conversaţie cu ministrul de Externe, domnul Lieberman. Promisiunea lor este că, până la mijlocul lunii iunie, noi, cetăţenii Republicii Moldova, să obţinem acest drept de a circula fără de vize în Israel. În 2010 noi, unilateral, am abolit regimul de vize pentru cetăţenii israelieni”, a precizat Filat.
 
UNIMEDIA precizează că din 28 aprilie, moldovenii vor călători fără vize în spațiul european, pentru o perioadă de scurtă ședere (90 de zile pe parcursul a 6 luni).

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub