Filat: Nu vrem ca Republica Moldova să fie „Cenușăreasa” Uniunii Europene

Republica Moldova nu trebuie să se transforme în „Cenușăreasă” ca să ajungă cât mai repede în Uniunea Europeană, ci trebuie să urmeze cursul normal de modernizare, dezvoltare a țării ce o va aduce în cele din urmă în marea familie europeană.
 
Declarații în acest sens au fost făcute pentru presă de către președintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, în timpul participării sale la cel de-al treilea Summit al Parteneriatului Estic, ce a ave loc în această săptămână la Vilnius, Lituania.
Filat: Nu vrem ca Republica Moldova să fie „Cenușăreasa” Uniunii Europene
Vlad Filat, președintele PLDM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

 
Întrebat de jurnaliști când preconizează Republica Moldova să adere la UE, Filat a punctat că mai întâi țara noastră trebuie să treacă pe rând mai multe etape, care îi vor permite să se dezvolte.
 
„Vom adera la Uniunea Europeană atunci când vom fi gata. De aceea trebuie mult să muncim. Noi nu ne dorim ca Republica Moldova să fie un fel de „Cenușăreasă” în UE. Ne dorim să fim membri cu drepturi depline, ca să primim, dar și să putem contribui la dezvoltarea Uniunii Europene, ca această structură să devină și mai puternică”, a spus Vlad Filat.
 
Precizăm că la Vilnius, Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub