Filat: Nu Voronin și Ghimpu vor decide cine să fie prim-ministru

Atât liderul PCRM, Vladimir Voronin, cât și cel al PL, Mihai Ghimpu, au declarat că Vlad Filat nu va putea niciodată să ocupe funcția de prim-ministru. Potrivit lor, decizia Curții Constituționale din 22 aprilie 2013 este una pe „viață”, definitivă și irevocabilă.
 
De cealaltă parte, președintele PLDM îi îndeamnă să nu se grăbească să facă asemenea declarații și le-a sugerat că nu ei vor decide cine să conducă țara după alegeri. 
Filat: Nu Voronin și Ghimpu vor decide cine să fie prim-ministru
Vlad Filat, președintele PLDM (Foto: UNIMEDIA)

„Toți acordă atenție sporită atât față de mine, cât și față de partidul pe care îl conduc. Toți își fac griji, dacă sunt sănătos sa nu, cum administrăm partidul, ce relații sunt între membrii de partid, etc. Da, eu sunt flatat de atâta atenție și grijă pe care o manifestă Voronin și Ghimpu. Hai să punem deocamdată punct pe această întrebare. Oamenii vor desemna prin vot cine să conducă țara. Dacă pentru ei politica înseamnă funcții, atunci eu am demonstrat tuturor că nu mă țin de funcție. În niciun caz nu va decide Ghimpu sau Voronin cum să funcționeze coaliția de guvernare după alegeri”, a declarat Filat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.
 
Vlad Filat a subliniat că deocamdată principala sa preocupare este să pregătească partidul pentru alegeri și să le câștige.
 
Amintim că. pe 22 aprilie 2013, Curtea Constituțională a stabilit printr-o hotărâre că Vlad Filat nu mai poate fi prim-ministru. „Premierul unui Guvern demis prin moţiune de cenzură pentru suspiciuni de corupţie este incompatibil cu exercitarea funcţiei şi se află în imposibilitate definitivă de a continua exercitarea mandatului”, se spune într-una din concluziile Curții Constituționale.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub