Citește toate știrile la acest subiect

Filat: „Marșurile sunt elementele vizibile, însă sunt multe acțiuni subversive”

„Nu vor reuși destabilizarea situației în țară și discreditarea imaginea Republicii Moldova. Marșurile sunt elementele vizibile, însă sunt multe acțiuni subversive”. Declarația a fost făcută de către prim-ministrul Vlad Filat în contextul în care la Chișinău a avut loc astăzi, 16 septebrie, Marșul Unirii.
 Filat: „Marșurile sunt elementele vizibile, însă sunt multe acțiuni subversive”
Vlad Filat, prim-ministrul RM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Nu vreau să identificăm imaginea dușmanului statului. Marșurile sunt elementele vizibile, sunt multe elemente subversive: chemarea la nesupunere civică, organizarea referndumurilor, această debandadă... Scopul este de a discredita RM într-un moment crucial. Însă, acest obiectiv a lor va eșua. Noi vom contrapune norma legală și instituțiile de stat își vor face meseria. Cetățenii ar face bine să nu se lase antrenați și folosiți în scopurile meschine ale unora”, a declarat premierul în cadrul unei emisiuni la PrimeTV.

Amintim că șeful Executivului s-a pronunțat împotriva desfășurării Marșului Unirii la Chișinău sau cel puțin să aibă loc amânarea acestuia pentru ca pe 16 septembrie să se desfășoare Festivavlul Etniilor. În cele din urmă, sărbătoarea minorităților a fost marcată cu o zi înainte, pe 15 septembrie.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub