Citește toate știrile la acest subiect

Filat despre desecretizarea raportului Kroll

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, susține că desecretizarea raportului Kroll a fost o necesitate. Potrivit politicianului, doar așa putem evita suspiciunile și speculațiile politice, informează UNIMEDIA. 

„Am solicitat încă de la început publicarea raportului Kroll de către autorități, desigur în acord cu agenția care l-a întocmit, așa cum o impune de altfel și contractul. Informarea cetățenilor o consider un pas clar spre normalitate”, a scris Filat pe o rețea de socializare. 

Filat despre desecretizarea raportului Kroll
(Foto: UNIMEDIA)

Liderul PLDM spune că următorul pas după desecretizarea raportului este ca instituțiile statului să fie lăsate să își facă datoria, cu maximă transparență.

Ce nume cunoscute din Moldova figurează în raportul Kroll

„Deși poate stârni discuții juridice, desecretizarea raportului este absolut necesară. Doar așa putem evita suspiciunile și speculațiile politice. Trebuie să fim conștienți cu toții că politizarea acestui subiect va îngreuna desfășurarea corectă și imparțială a anchetei pe care toți ne-o dorim încheiată cât mai curând”, a punctat acesta. 

UNIMEDIA menționează că, luni seară mult discutatul raport Kroll a fost făcut public. Documentul este în limba engleză și se întinde pe 84 de pagini. Potrivit reprezentanților instituției, copia raportului Kroll făcută publică este originală și este cea expediată de BNM către organele competente.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub