Filat: Candidatul nostru este Iurie Leancă. Vă asigur că vom avea foarte curând un Guvern

Vlad Filat, după consultările purtate cu șeful statului, a reiterat că Iurie Leancă a rămas candidatul Partidului Liberal Democrat pentru funcția de prim-ministru și a dat asigurări că în foarte scurt timp Republica Moldova va avea un Guvern învestit, transmite UNIMEDIA.
 
„Așa cum am mai spus de mai multe ori public, candidatul din partea PLDM este dl Iurie Leancă
Filat: Candidatul nostru este Iurie Leancă. Vă asigur că vom avea foarte curând un Guvern
Vlad Filat, președintele PLDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Noi ne-am expus punctul de vedere vizavi de candidatul la funcția de prim-ministru. În decizia PLDM nu a survenit modificări. În perioada următoare, trebuie să găsim asentimentul a cel puțin 51 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova. Ca să nu avem doar un prim-ministru desemnat, ci un Guvern învestit într-o perioadă cât mai scurt posibilă. Urmează să avem discuțiile necesare”, a menționat liderul PLDM.

Filat a fost întrebat dacă PLDM are o altă candidatură pentru funcția de prim-ministru, în cazul în care candidatura lui Iurie Leancă nu va fi agreată. „Vom face tot ce ține de PLDM. Eu vreau să vă asigur că vom avea un Guvern, foarte curând. La etapa în care am ajuns, este clar că trebuie să trecem la discuții și cu cei din PL, ca să convenim asupra votului pentru învestirea Guvernului”, a menționat liberal-democratul.

Pub

De asemenea, președintele PLDM a fost întrebat de jurnaliști dacă „este loc pentru Vlad Filat în Guvern sau dacă există vreun impediment?”. „La acest moment, eu cred că este mult prea devreme să vorbim despre alte scenarii”, a răspuns Filat.

UNIMEDIA reamintește că astăzi, începând cu ora 14:00, fracțiunile parlamentare au fost convocate de către președintele țării, Nicolae Timofti, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru. Primii au fost deputații PLDM, urmează cei din PDM la ora 15.00, fracțiunea parlamentară a PCRM la ora 15.45 și cu parlamentarii PL la ora 16.30.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub