Filat a intrat în greva foamei, din cauza tratamentului degradant la care este supus în penitenciar

Începând de astăzi, Vlad Filat a intrat în greva foamei din cauza tratamentului degradant și inuman la care este supus în Penitenciarul nr.13. Anunțul a fost făcut de către avocații acestuia. 

Biroul Asociat de Avocați „Popa și Asociații” precizează că, acesta a intrat în greva foamei în semn de protest față acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție și Administrația Penitenciarului nr.13.

Filat a intrat în greva foamei, din cauza tratamentului degradant la care este supus în penitenciar
(Foto: UNIMEDIA)

„De asemenea, ținem să menționăm că în cadrul ultimelor întâlniri cu apărătorii, deputatulv Vlad Filat s-a plâns pe faptul că în privința sa sunt constant întreprinse acțiuni de intimidare, inclusiv prin intermediul deținuților din penitenciar. Acesta consideră că scopul respectivelor acțiuni ilegale din partea autorităților statului nu este altul decât demoralizarea sa”, se spune în comunicat. 

Cine este judecătorul care examinează solicitarea procurorilor de prelungire a arestului pentru Vlad Filat

Pub

UNIMEDIA amintește că, pe 15 octombrie, procurorul general, Corneliu Gurin, a cerut în cadrul ședinței Parlamentului ridicarea imunității parlamentare a deputatului Vlad Filat, care potrivit lui ar fi implicat în frauda bancară de la BEM. Procurorul general a solicitat ridicarea imunității în bazaautodenunțului primarului orașului Orhei, Ilan Shor.

Imediat după ridicarea imunității, Vlad Filat a fost escortat de către ofițerii CNA la sediul instituției unde a fost reținut pentru 72 de ore.

Ulterior, pe 18 octombrie cu doar câteva ore înainte de expirarea termenului, Judecătoria Buiucani i-a aplicat un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. La 23 octombrie, Curtea de Apel a decis menținerea deciziei Judecătoriei Buiucani.

Pe data de 11 noiembrie judecătorii au acceptat demersul procurorilor anticorupție care au cerut prelungirea mandatului de arest a deputatului PLDM, Vlad Filat cu încă 30 de zile, până pe 14 decembrie, ora 17 și 10 minute.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub