Filat, despre declarațiile lui Leancă cu privire la decizia Guvernului: Este o abordare fariseică

Liderul Partidului Liberal Democrat califică declarațiile fostului prim-ministru, Iurie Leancă, cu privire la decizia Guvernului de a-și asuma răspunderea asupra unor proiecte de lege, drept „fariseice”.

Filat spune că asumarea răspunderii de către Guvern este un exercițiu pe care fostul premier Leancă l-a folosit de nu mai puțin de 3 ori, iar declarațiile făcute de acesta sunt „cinice”, informează UNIMEDIA.

Filat, despre declarațiile lui Leancă cu privire la decizia Guvernului: Este o abordare fariseică
(Foto: UNIMEDIA)

„La asemenea acțiuni s-a mai recurs și anterior. Și Guvernul pe care am avut ocazia să-l conduc, dar și cel condus de predecesorul actualului prim-ministru (n.r. Iurie Leancă) a recurs la acest exercițiu. Pe mine mă miră cinismul și această abordare fariseică. Să aduci acuze pe un exercițiu pe care l-ai avut în administrare de trei ori în timpul exercitării mandatului”, a declarat liderul PLDM.  

UNIMEDIA precizează că fostul premier, Iurie Leancă, a declarat astăzi că acțiunea Guvernului de a-și asuma răspunderea asupra Bugetului de Stat demonstrează criza în care se află PLDM și PD și faptul că cele două partide depind de PCRM.  

Pub

„Metoda aleasa de cei care se afla la guvernare este defectuasă. Nu este nevoie ca cel mai important document, care vine cu soluții pentru problemele stringente să fie decis de către membrii Guvernului. Metoda aleasă de cei de la guvernare demonstrează criza în care se află. Demonstrează cât de dependenți sunt de comuniști”, a declarat Leancă. 

UNIMEDIA precizează că ieri Guvernul Republicii Moldova şi-a asumat răspunderea pentru aprobarea Bugetului de Stat, Bugetului Asigurărilor Sociale şi Bugetului Asigurărilor Medicale pentru 2015, iar astăzi prim-ministrul, Chiril Gaburici, a prezentat hotărârile luate, în Parlament. 

Dacă timp de 72 de ore nu va fi depusă vreo moţiune de cenzură împotriva Guvernului, proiectele de lege asumate de Executiv vor fi transmise Preşedintelui ţării pentru promulgare. Acestea vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial, fără a mai fi dezbătute de Parlament. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub