Filat, deranjat: Nu umblați cu minciunile!

Liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat în cadrul unui interviu că nu exclude organizarea unui referendum pentru stabilirea vectorului extern al Republicii Moldova. Drept replică, socialistul Igor Dodon a comentat acest gest drept unul corect. Liderul PSRM i-a urat succes, spunând că "Al vostru" a devenit "de-al nostru". 

La scurt timp, liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat pentru Moldpres că oamenii care au criticat această inițiativă nu trebuie „să umble cu minciunile”.

Filat, deranjat: Nu umblați cu minciunile!
Vlad Filat, liderul PLDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Viitorul european al Moldovei este susţinut de majoritatea cetăţenilor. Dovada acestui fapt este actuala coaliţie de guvernare, suportul popular majoritar pe care-l au partidele pro-europene. Reieşind din acest fapt, un referendum naţional privind consfinţirea vectorului european ar fi o acţiune de unitate naţională şi dezarmare a partidei minciunilor. Îi am în vedere pe comunişti şi sateliţii lor. Ei ştiu că un astfel de exerciţiu ar reuşi - de aici şi reacţiile stranii pe care le vedeţi”, a menţionat liderul PLDM.

Referindu-se la declaraţiile unor lideri de partide pe marginea acestui referendum, Vlad Filat a menţionat că „marginalii pitici se vor tot timpul în centrul atenţiei”.

Pub

Despre referendum, liderul PLDM a mai spus că „un astfel de exerciţiu nu poate fi doar o iniţiativă politică”.

„Ideea are sorţi de izbândă doar ca urmare a unui consens naţional al tuturor forţelor pro-europene. Vom discuta cu colegii din coaliţie şi nu doar. Acest consens este crucial. În acelaşi timp, această acţiune este şi un test pentru partidele care se declară pro-europene. În context, aş transmite şi un mesaj celor care se tem: să depăşească această stare prin luptă şi acţiune, să iasă din oficii, din fata calculatoarelor, din studiouri şi să meargă printre oameni, să facă pledoarie pentru Moldova europeană. Viitorul european al Moldovei necesită luptă, acţiune, muncă şi nu doar analize”, a mai spus Vlad Filat.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub