Fără note în clasele primare

Ministerul Educației vrea să renunțe la procedura de a acorda note elevilor claselor primare. O preveder în acest sens este stipulate în proiectul de modificare a Codului Învățământului. Potrivit ministrului Educației, Maia Sandu, prcatica de notare a elevilor din primele clase creează anumite așteptări care nu sunt benefice, relevă UNIMEDIA.

Fără note în clasele primare
foto simbol (Foto: ziuaveche.ro )

„La noi în țară, există cultul notelor. Plus ne confruntăm cu o problemă că există prea multe discipline în cilcul primar și acest lucru nu vine de la Minister. Acest lucru se întâmplă pentru că anumiți învățători încearcă să atingă anumite preformanțe. Practicile și teroriile contemporane spun că este mai bine să începem să notăm copilul mai târziu. Acest lucru creează niște așteptări care nu sunt neapărat corecte”, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7. 

Totodată, autoritățile își propun să crească durata obligatorie a învățământului, până la 18 ani. „Noi nu considerăm că tinerii pot fi competitivi doar cu o pregătire de gimnaziu. Deci, ar urma ca ei să meargă fie la liceu fie la o școală profesională”, a menționat Sandu. 

Pub

De asemenea, Ministerul Educației propune ca statul să finanțeze toate instituțiile de învățământ obligatoriu, indiferent de forma acestora. „Asta ar însemna că și instituțiile private au dreptul la alocații de la stat”, a adăugat oficialul. 

UNIMEDIA menționează că autoritățile au definitivat proiectul de modificare a Codului Educației și ieri, 13 noiembrie, l-a propus pentru dezbateri publice.   

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub