Fără bloc electoral: PLDM va participa de sine stătător la alegeri

PLDM va participa la alegerile parlamentare ordinare de sine stătător. Anunţul a fost făcut de către preşedintele partidului, Vlad Filat, după Consiliului Politic Naţional al formaţiunii, relatează UNIMEDIA cu referire la agenția de presă IPN

Fără bloc electoral: PLDM va participa de sine stătător la alegeri
Vlad Filat, președintele PLDM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„PLDM va participa în acest an de sine stătător, este absolut evident. Noi avem angajamente în faţa oamenilor. Urmează să prezentăm un raport al activităţii noastre şi să ne angajăm acţiunile pentru perioada de viitor. Obiectivul nostru pentru alegerile parlamentare este victoria. Vom obţine această victorie necesară nu doar pentru PLDM, dar şi pentru Republica Moldova, pentru a asigura ireversibilitatea procesului de integrare europeană”, a spus Vlad Filat.

Anterior, Vlad Filat, a mai dat de înțeles că la viitoareale alegeri, formațiunea pe care o conduce nu va forma vreun bloc electoral cu alte partide. Potrivit lui, PLDM nu are nevoie de un asemenea paravan. Totodată Filat s-a arătat convins că în viitorul Parlament, coaliția de guvernare va fi una necomunistă.

Pub

Nici liderul PD, Marian Lupu nu împărtăşeşte ideea ca formaţiunile din cadrul Coaliţiei de guvernare să formeze un bloc electoral comun înaintea viitoarelor alegeri parlamentare. Şeful democraţilor spune că fiecare partid ar trebui să aplice propria strategie pentru a acumula un număr cât mai mare de sufragii. 

UNIMEDIA menţionează că, la începutul lunii octombrie curent, pe culoarele Parlamentului era vehiculată ideea că partidele de la guvernare ar putea forma înainte de alegeri un bloc electoral comun, care să reprezinte o forță de alternativă în raport cu Partidul Comuniștilor. Dacă în spatele camerei de luat de vederi, aceste informații erau confirmate, oficial reprezentanții coaliției de guvernare ezitau să ofere un răspuns clar.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub