Expert politic: „Revoluția” de la Erevan va produce revolte în lanț și va ajunge chiar și la Chișinău

Revoluția din Armenia se va reflecta nu doar în capitalele apropiate, dar chiar și la Chișinău. De această părere expertul politic de la București, Armand Goșu, care face aluzie la faptul că moldovenii se vor răscula împotriva actualii guvernări.  

Expert politic: „Revoluția” de la Erevan va produce revolte în lanț și va ajunge chiar și la Chișinău
(Foto: REALITATEA.NET)

„„Revoluția” de la Erevan, indiferent de cum vor evolua lucrurile pe scena politica de aici, va stârni cu siguranță frisoane nu doar în capitalele apropiate Baku si Tbilisi, dominate de regimuri autoritare sau oligarhice, ci și mai departe, la Chișinău și Kiev, unde nu peste multe luni vor avea loc alegeri, și chiar la Moscova, alegerile locale de aici putând genera o noua dinamică politică, într-o țară parca blocată în mica glaciațiune a lui Putin”, comentează Goșu într-un comentariu pentru ziare.com.

Armand Goșu mai spune că lăcomia clanului Karabah a generat frustrare, nemulțumire și chiar revoltă, în cea mai mare parte a populației, mai ales în capitala Erevan. „Armenii se simt umiliți de reprezentanții acestui clan, pe care-i considera străini. Acest clan care deține puterea de două decenii în Armenia e considerat principalul responsabil pentru corupția generalizată, nivelul scăzut de trai, blocarea reglementarii problemei Nagorno-Karabah”. 

Pub

UNIMEDIA amitește că Armenia, mic stat din Caucaz cu 2,9 milioane de locuitori, este zguduit de 11 zile de manifestaţii împotriva menţinerii la putere a lui Serj Sargsyan. Preşedinte din 2008 până în martie 2018, acesta a dorit să devină premier, cu puteri întărite, pentru a rămâne la putere.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub