Experiența Elenei Damian, despre cum se fac studiile în Franța

Elena Damian are 20 de ani, născută în comuna Zâmbreni, raionul Ialoveni și de anul trecut se află în Franța cu o bursă de studii Erasmus la ”Ecole Santé Sociale Sud Est” din Valence. Tânăra este studentă la Universitatea de Vest din Timişoara, la Facultatea de Sociologie şi Psihologie, Specializarea Asistență Sociala, Anul II.

Experiența Elenei Damian, despre cum se fac studiile în Franța
Elena Damian (elenarobu.md)

A acceptat să împărtășească, într-un interviu pe blogul elenarobu.md, din experiența de a fi studentă în Franța. De asemenea Elena Damian spune dacă va rămâne sau nu în R. Moldova după terminarea studiilor.

”În legătură cu sistemul de învățământ străin, am auzit două tipuri de abordări: ori că la ei „nu se face carte”, ori opusul, că ar fi mult mai greu. Personal, cred că ambele abordări sunt greșite, pentru că pleacă de la premise greșite, sau de la prejudecăți. Aș defini sistemul vestic de învățământ ca pe un puzzle căruia trebuie să-i găsești rezolvarea”, povestește Elena Damian.

Pub

Studenta mai spune că bursa Erasmus, în valoare de 500 euro, acoperă parțial cheltuielile, iar dacă vrei să ai o experiență cât mai completă în țara în care te afli, vei avea nevoie de un venit suplimentar (fie faci economii, fie te ajută părinții, fie un job part time).

Ce gânduri are Elena Damian pentru R. Moldova și cum poate fi utilă țării citiți în continuare pe blogul elenarobu.md.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub