Ex-consilierul PD, care a lovit mortal un copil de șapte ani, nu va sta după gratii. A fost eliberat din arest preventiv chiar din sala de judecată

Suspectul care lovit mortal un copil de șapte ani din satul Corjeuți, raionul Briceni și este consilier local, nu va sta după gratii. Acesta a fost condamnat la trei ani și două luni de închisoare, cu suspendare, fiind eliberat din arest preventiv chiar din sala de judecată. Sentinţa a fost dictată recent, de Judecătoria Edineţ, sediul Briceni.

Ex-consilierul PD, care a lovit mortal un copil de șapte ani, nu va sta după gratii. A fost eliberat din arest preventiv chiar din sala de judecată
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, magistrații consideră verdictul prea blând pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârşită în stare de ebrietate” şi „părăsirea locului accidentului rutier”.

Din aceste considerente, procurorii au contestat, la Curtea de Apel Bălţi, sentinţa primei instanţe pe care o consideră ilegală şi insistă pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare.

Pub

UNIMEDIA amintește că tragedia a avut loc pe 25 februarie 2018, pe strada centrală din satul Corjeuţi, raionul Briceni.  Deplasându-se în stare avansată de ebrietate la volanul propriului automobil, inculpatul a virat pe acostament, spulberând un copil, de 7 ani, care mergea cu mama sa. 

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge concentraţia de alcool indica 2,40 g/l.

Impactul a fost atât de violent, încât minorul a decedat pe loc, iar inculpatul şi-a continuat drumul, deplasându-se la domiciliul său, unde şi-a parcat maşina, după care s-a culcat.

Amintim că suspectul a fost consilierul Partidul Democrat din Moldova. În urma acestui caz, liderul PDM, Vlad Plahotniuc a declarat în cadrul unei conferințe că nu tolerează „un asemenea comportament iresponsabil și laș”, astfel acesta a fost exclus din partid.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub