Ex-ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă, Dumitru Braghiș, sparge tăcerea! Ce spune fostul diplomat despre rechemarea sa

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, ex-premierul, Dumitru Braghiş, susține că a fost decepționat de decizia din aprilie 2017 privind rechemarea sa din funcția pe care o deținea din noiembrie 2015, scriu jurnaliștii portalului de știri Curentul.

Ex-ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă, Dumitru Braghiș, sparge tăcerea! Ce spune fostul diplomat despre rechemarea sa
(Foto: curentul.md)

Solicitat de sursa menționată, Dumitru Braghiș a spus că decizia respectivă a fost una politică.

„Bineînţeles, vestea aceasta m-a decepţionat. Decizia a fost una politică. Nu eram reprezentant de partid, nici reprezentantul majorităţii guvernamentale, nu eram reprezentantul Partidului Socialiştilor, şi în acest mod, s-a luat decizia de a schimba ambasadorul. Eu şi astăzi nu am aflat din partea cui a fost iniţiativa şi nici nu deţin informaţii veridice despre cauza acestei schimbări. Am purtat discuţii cu mai mulţi demnitari din Moldova, însă nici unul nu mi-a putut justifica rechemarea. Toţi mi-au spus că e doar o decizie politică”, a declarat Dumitru Braghiş.

Pub

Ex-diplomatul a mai adăugat că, decizia a fost una estimativ previzibilă.

„Ţinând cont de unele semnale, pe care le-am primit la începutul anului, presupuneam că acest lucru se va întâmpla”, a precizat acesta.

Dumitru Braghiş a ţinut să menţioneze că, în perioada activităţii sale în calitate de ambasador, au fost înregistrate mai multe rezultate favorabile atât în domeniul economic, cât şi cel politic, în relaţia cu Federaţia Rusă, cea mai importantă reuşită fiind vizita preşedintelui Dodon la Moscova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub