Europarlamentar român: În Moldova socialiștii sunt mai răi decât comuniștii

„Moldova este singura țară din lume în care socialiștii sunt mai răi decât comuniștii”. Declarația aparține europarlamentarului român Cristian Preda și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA

Oficialul a făcut această declarație referindu-se la politica anti-UE promovată de socialiști. Totuși, acesta a menționat că actuala coaliție de guvernare a înregistrat succese remarcabile și că „Rusia nu trebuie să câștige viitoarele alegeri în Republica Moldova”.

Europarlamentar român: În Moldova socialiștii sunt mai răi decât comuniștii
Cristian Preda, europarlamentar român (Foto: captură video)

„Felul în care a reușit coaliția în Republica Moldova este incomparabil mai bine decât felul în care a reușit coaliția în România din 1996-2000. Autoritățile de la Chișinău au avut mai multă responsabilitate decât cele din România. Noi n-am avut ghinionul teribil pe care l-a avut Republica Moldova de a avea ca cel mai puternic partid pe cel comunist. Moldova e singura țară din lume în care socialiștii sunt mai răi decât comuniștii, prin această determinare de a merge împotriva interesului fundamental al Moldovei de a deveni parte a familiei europene. Am văzut toate afișele din oraș care sunt impresionante”, a declarat Cristian Preda.

Europarlamentarul a mai adăugat că țara noastră are șanse să obțină statul de candidat în procesul de integrare europeană dacă nu vor exista accidente azi suntem pro-europeni, iar mâine nu.

„A întrerupe acest drum și a aduce din nou la putere adversari ai UE ar fi o eroare. UE are datoria morală să sprijine R. Moldova. Vreau să fie clar angajamentul nostru. Nu credem că Rusia trebuie să câștige aceste alegeri. Este în mod evident o luptă între UE și Rusia, iar cetățenii R. Moldova o simt foarte clar. Întrebarea e de ce Rusia e atât de prezentă aici. [...] Dacă Rusia câștigă alegerile, vom discuta într-o cu totul altă perspectivă despre relația cu UE. Rusia nu vrea ca R. Moldova să fie în UE”, a mai subliniat sursa citată.

Interviu cu europarlamentarul român Cristian Preda aici.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub