Citește toate știrile la acest subiect

Eugen Tomac: „România este gata să-și asume cheltuielile pentru Unire“

Eugen Tomac, deputat al Partidului Mișcarea Populară (PMP) din Parlamentul de la București, a discutat în cadrul unui interviu despre situația politică din Moldova, inclusiv tema unei posibile uniri între cele două maluri.

Eugen Tomac:  „România este gata să-și asume cheltuielile pentru Unire“
(Foto: UNIMEDIA)

Deputatul a declarat că în cazul Unirii, România își asumă toate cheltuielile și responsabilitatea de a oferi aceleași drepturi.

Este într-adevăr un efort, dar România este gata să și-l asume. Este sarcina noastră să le asigurăm tuturor cetățenilor aceleași salarii și pensii. (...) Cetățenia română nu este o favoare pe care România o face românilor din R. Moldova. Cetățenia română este un drept. Ăsta a fost și sloganul campaniei mele la alegerile parlamentare”, a declarat deputatul. 

Pub

De asemena, s-a discutat și despre clasa politică a Moldovei, menționând că Vladimir Plahotniuc e cetățean român și va demonstra la vot, în Parlament, dacă susține sau nu Unirea.

„Politicienii sunt la fel peste tot. Nu au curajul să recunoască adevărul. Sau servesc alte interese. Niciunul însă nu va avea ce face în fața voinței cetățenilor. E simplu”, a mai spus Tomac.

Deputatul, născut în Basarabia, a vorbit și despre propaganda din copilăria sa: „Eram încă elev când profesorul meu de istorie a avut curajul să ne spună istoria adevărată, nu cea din manuale, nu cea din cărțile de propagandă. Minciuna era peste tot, infiltrată în toate domeniile posibile și propagată prin toate mijloacele posibile. Din fericire, astăzi, copiii nu mai învață o istorie distorsionată în școală. Presa este însă, în continuare, cel mai important instrument de propagandă rusească.”

Autor: Irina Șereper, stagiară

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub