Citește toate știrile la acest subiect

Emmanuel Macron la Adunarea Generală a ONU: Președintele sirian al-Assad este un criminal care trebuie judecat

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a afirmat marți într-o conferință de presă, cu ocazia Adunării Generale a ONU, că liderul de la Damasc, Bashar al-Assad, este un criminal, transmite AFP.

Emmanuel Macron la Adunarea Generală a ONU: Președintele sirian al-Assad este un criminal care trebuie judecat

"Bashar al-Assad este un criminal, va trebui să fie judecat și să răspundă pentru crimele sale în fața justiției internaționale", au fost cuvintele lui Macron, scrie Agerpres. El a precizat că poporul sirian este cel care trebuie să își aleagă liber viitorul conducător.

Îndepărtarea de la putere președintelui Siriei nu este însă o condiție prealabilă pentru negocierile de pace în Siria, a mai declarat șeful statului francez. În discursul său din plenul Adunării Generale, el a a apreciat că negocierile de la Astana pentru soluționarea conflictului din Siria, cu participarea Rusiei, a Iranului și a Turciei, au permis încheierea au înlocuit practic procesul de pace eșuat coordonat de Națiunile Unite, dar nu sunt adecvate. Prioritatea Franței, care va prezida în octombrie Consiliul de Securitate al ONU, va fi asigurarea accesului ajutoarelor umanitare și medicale pe tot teritoriul Siriei, a anunțat Macron.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub