Citește toate știrile la acest subiect

Embargoul impus vinurilor moldoveneşti rămâne valabil

Situația în ce privește ridicarea embargoului impus vinurilor moldoveneşti este incertă. Serviciul Sanitar rus întârzie să-și anunțe public decizia în acest sens. Declarația a fost făcută de către ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, după ședința Guvernului, notează UNIMEDIA. 

Embargoul impus vinurilor moldoveneşti rămâne valabil
poză simbol (Foto: protv.md)

„Este o scrisoare pregătită de la Rospotrebnadzor pe care o așteptăm de la începutul săptămânii, dar nu știm ce conține. Doamna Popova (Anna Popova - șeful Rospotrebnadzor) trebuie să-și pună semnătura, dar nu e la Moscova, cum revine deja vom avea un răspuns. Cu părere de rău nu pot să vă spun conținutul. Dacă vor fi cerințe adiționale, le vom examina și vom continua negocierile, în caz de necesitate. Dar așa nu sunt profet să spun când va veni un răspuns”, a declarat ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov..

UNIMEDIA amintește că în seara zilei de 10 septembrie, Serviciul Sanitar al Federației Ruse a anunțat despre interzicerea importului de vinuri moldovenești. Ca urmare, la 25 septembrie, Comisia Europeană a anunțat că va cere țărilor UE să-și liberalizeze piața pentru vinurile moldovenești înainte ca procedurile Acordului de Liber Schimb să fie aplicate.

Pub

La sfârșitul lunii septembrie, medicul-şef sanitar de stat al Federației Ruse, Ghenadi Onişcenko, a declarat că Republica Moldova ar putea relua livrările de băuturi alcoolice în viitorul apropiat, dacă va pune în aplicare toate măsurile convenite pentru a accede pe piața rusă.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub