Șeful Delegației UE în RM, Peter Mihalko, despre investigarea fraudei bancare: „Acest proces e un test de credibilitate pentru mediul extern”

Șeful Delegației UE în RM, Peter Mihalko, susține faptul că investigarea fraudei bancare este una din prioritățile Republicii Moldova, care potrivit lui ar trebui să ducă la rezultate. În acest,sens a ținut să menționeze faptul că de acest lucru ar trebui să se ocupe anume structurile statului. Declarațiile au fost efectuate în cadrul emisiunii „Politica”.

noi.md

„Această investigare este una din prioritățile noastre și așteptăm ca acest proces va fi dus până la capăt, pentru că în cadrul acesteia, vor fi numiți cei vinovați, iar banii vor fi recuperați.

Dacă această investigație nu va continua și nu va aduce rezultate, cred că credibilitatea Republicii Moldova, dar și instituțiilor în ochii cetățenilor ar scade foarte mult(...) Mușamalizarea acestui proces, este un test de credibilitate pentru mediul extern”, a declarat Șeful Delegației UE în RM

În acest sens, dânsul a menționat faptul că Republicii Moldova trebuie să aibă o voință pentru investigație și recuperare a banilor.

„Deci, structura anume pentru asta a și fost creată. Iar acum trebuie să vedem dovada că aceasta are voință și abilitate de a merge înainte spre rezultate(...)Sigur că a fost o fraudă foarte mare și complexă”, a concluzionat Peter Mihalko.

 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.