Citește toate știrile la acest subiect

Efrim: „Situația la CSJ s-a îmbunătățit după schimbarea conducerii”

În pofida criticii pe care a făcut-o președintele Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelugi, pachetului anti-corupție elaborat de Ministerul Justiției, Oleg Efrim recunoaște că starea de lucruri la CSJ s-a îmbunătățit după venirea primului în fruntea instituției, notează UNIMEDIA.

„Lucrurile s-au schimbat spre bine, nu așa cum mi-aș dori eu în calitate de ministrul al Justiției sau așa cum așteaptă cetățenii. Sunt anumite schimbări, dar nu vreau să mă opresc la conducătorul CSJ, ci la reprezentanții sistemului judecătoresc. Au fost deschise câteva urmăriri penale pe numele judecătorilor CSJ care nu și-au declarat averile. Un început de reforme deja îl avem, mă refer la competențele acestei instanțe și ajustarea numărului de judecători”, a menționat Oleg Efrim în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. 
Efrim: „Situația la CSJ s-a îmbunătățit după schimbarea conducerii”
Oleg Efrim, ministrul Justiției (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Din păcate, nu cred că avem agenți ai schimbării în sistemul judecătoresc. Tot ce ne propunem să implementăm -  trebuie să forțăm, să împingem, să luptăm. Majoritatea inițiativelor noastre trec complicat. Întâmpinăm rezistență. Însă, noi nu ne vom opri. Eu știu exact ce trebuie să fac”, a adăugat ministrul Justiției. 

Totuși, sursa a mărturisit că a găsit un sprijin în persoana președintelui CSJ, Mihai Poalelungi, în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub