După ce Plahotniuc nu a votat, PD se „bucură” de câștigul lui Andrei Năstase și „felicită toți alegătorii care s-au prezentat la vot în primul și al doilea tur al alegerilor”

După ce nu l-a susținut în alegeri, acum Partidul Democrat se bucură că parcursul european în capitală nu se va schimba. Într-un comunicat plasat pe site-ul lor, PD felicită toţi alegătorii care s-au prezentat la vot în primul şi al doilea tur al alegerilor pentru Primăria Chişinău. Votul exprimat de ei este unul categoric pentru menţinerea capitalei pe calea de dezvoltare pro-europeană. 

După ce Plahotniuc nu a votat, PD se „bucură” de câștigul lui Andrei Năstase și „felicită toți alegătorii care s-au prezentat la vot în primul și al doilea tur al alegerilor”
(Foto: UNIMEDIA)

„Chiar dacă votul a fost şi unul puternic geopolitic, semnalul important dat în realitate de alegătorii din capitală este că Republica Moldova rămâne un stat cu aspiraţii europene şi cu dorinţă de modernizare. PDM a făcut apel la cetăţeni încă dinaintea începerii campaniei electorale, dar şi în timpul campaniei, să dea un vot împotriva socialiştilor, dar şi a liberalilor, care au distrus capitala. Sunt cele două partide care au avut cel mai mare număr de consilieri în Consiliul Municipal Chişinău, dar care au preferat războaiele în loc să lucreze pentru oraş. Sperăm ca, măcar după aceste rezultate, în CMC să aibă loc o schimbare de atitudine şi să se lucreze pentru Chişinău, nu împotriva lui, sa se pună punct luptelor şi intereselor politice de orice fel”, se arată în comunicat.

PD crede că decizia pe care o luat-o de a nu înainta un candidat în aceste alegeri s-a dovedit o alegere corectă.

Pub

„Primăria capitalei revine acum unor forţe politice de opoziţie, iar acest lucru este de bun augur pentru echilibrul de putere dintr-un stat, dar şi pentru faptul că opoziţia de dreapta are acum posibilitatea să-şi asume o importantă responsabilitate şi să muncească pentru oameni, să demonstreze rezultate prin acţiuni. Partidul Democrat din Moldova remarcă modul democratic în care s-au desfăşurat aceste alegeri pentru Primăria Chişinău, în ciuda multiplelor speculaţii care s-au făcut atât înainte de primul tur, cât şi înaintea celui de-al doilea. Ce dovadă mai bună de alegeri libere poate să existe decât aceea că opoziţia, care s-a plâns permanent de fraudare, le-a câştigat?! Este, de asemenea, un aspect din care se desprind concluzii importante după alegerile din capitală. PDM speră că, odată cu încheierea alegerilor din Chişinău, se va încheia perioada de instabilitate politică din capitală şi Primăria se va ocupa neîntârziat de rezolvarea multiplelor probleme din oraş. Cetăţenii au aşteptări foarte mari după aceste alegeri, aşteaptă de ani de zile sa se rezolve probleme importante din capitală”, mai scrie PD-ul.

UNIMEDIA precizează că președintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, nu a participat la alegerile locale din capitală. 

UNIMEDIA amintește că în turul doi al alegerilor locale din capitală liderul PPDA, Andrei Năstase, a câștigat alegerile locale cu 52,57%.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub