DroneRoute - platforma globală pentru internetul dronelor

Compania moldovenească Icevo Consulting dezvoltă o platformă globală pentru internetul dronelor, numită DroneRoute. Platforma permite conectarea dronelor la internet, monitorizarea acestora în timp real și controlul rutei de la distanță. 

DroneRoute -  platforma globală pentru internetul dronelor
(Foto: DroneRoute)

Printre cele mai importante funcționalități sunt planificarea rutei cu evaluarea riscului, înregistrarea dronelor și administrarea flotei, generarea de alerte în cazul riscului de coliziune.

Compania dezvoltatoare va interconecta platforma dedicată dronelor cu alte sisteme de management a traficului aerian, pentru o planificare și gestionare sigură a zborurilor.

Platforma DroneRoute facilitează implementarea aplicațiilor bazate pe rețele de drone, cum ar fi livrarea de colete sau taxi. Dezvoltarea platformei este în acord cu noua legislație în domeniul dronelor elaborată de către Uniunea Europeană.

Platforma DroneRoute va fi disponibilă pentru toate părțile interesate: hobisti, operatori, autorități. Versiunea draft a aplicației poate fi accesată pe linkul http://droneroute.creativsoft.md/app/.


P.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub