Dragoș Galbur și Vlad Durnea, interziși în Ucraina pentru 5 ani

Doi promotori ai valorilor naționale românești, Dragoș Galbur și Vlad Durnea, au primit interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei.
Dragoș Galbur și Vlad Durnea, interziși în Ucraina pentru 5 ani
Vlad Durnea și Dragoș Galbur (Colaj: UNIMEDIA)

Blogger-ul moldovean Dragoș Galbur nu va putea vizita țara timp de cinci ani. Potrivit blog.galbur.md, pe 26 martie curent, acesta a fost rugat de poliția de frontieră ucraineană de la Maiaki să părăsească autocarul în care se deplasa spre Odesa la meciul de fotbal Ucraina-Moldova. „Fără niciun fel de explicații, fără niciun fel de argumente, măcar careva indicii de ce am primit interdicție, nimic. Nu-mi rămâne decât să presupun că este vorba despre activitățile mele național-patriotice, în special, despre cele care abordează subiectul Bucovinei și Bugeacului sau ale cetăților moldovenești aflate pe teritoriul Ucrainei”, scrie Galbur pe blogul său. Vameșii i-au demonstrat că interdicția de a intra pe teritoriu i-a fost aplicată de Servicul de Securitate al Ucrainei încă în 2011. 

Vlad Durnea, fost vicepreședinte al Organizației Studenților Basarabeni din România, a aflat despre aplicarea interdicției pe 1 aprilie. „Nu văd un motiv argumentat pentru acestă decizie, pentru că am vizitat această țară pentru a participa la activități culturale organizate de comunitățile române din teritoriu”, a declarat acesta pentru UNIMEDIA.

Durnea a fost reținut la vama Siret când se deplasa spre Ucraina pentru a participa la manifestările organizate pentru comemorarea victimelor masacrului de la Fântâna Albă ce a avut loc pe 1 aprilie 1941.

Menționăm că Vlad Durnea și Dragoș Galbur sunt cunoscuți pentru promovarea valorilor românești în spațiile din afara teritoriilor României. 

Marina B., reporter stagiar

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub