Dosarul lui Liviu Dragnea, deschis pe marginea unor investigații a Oficiului european de luptă antifraudă (OLAF)

Dosarul penal pe numele politicianului român Liviu Dragnea, acuzat de fraudă cu fonduri europene, a fost deschis pe baza unor investigații ale Oficiului european de luptă antifraudă (OLAF).

Investigațiile au cercetat două proiecte finanțate de Fondul European de Dezvoltare Regională, destinate construirii drumurilor în România, proiecte terminate în 2016.

Dosarul lui Liviu Dragnea, deschis pe marginea unor investigații a Oficiului european de luptă antifraudă (OLAF)
(Foto: digi24.ro)

OLAF a găsit probe care au sugerat existența unei înțelegeri secrete între beneficiarii fondurilor, unii oficiali și a contractantului. Ar fi fost vorba și de falsificare de documente.

În rezultatul investigațiilor, a fost recomandat ca întreaga sumă de 21 de milioane de euro oferită din fonduri europene să fie recuperată, iar Direcția Națională Anticorupție din România să pornească o cauză penală în acest sens, trasmite OLAF printr-un comunicat.

Pub

Livia Dragnea, liderul PSD, este bănuit de crearea unui grup a cărui scop a fost "obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații", a transmis anterior DNA.

În dosar mai sunt vizate alte opt persoane.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub