Dosarul lui Chiril Lucinschi: cererea de încetare a procesului penal a fost respinsă

Instanța a respins "în mod neîntemeiat" cererea apărării lui Chiril Lucinshi de a înceta procesul penal, se scrie în comunicatul avocaților fostului deputat. Noua ședință preiliminară în cauza penală a avut loc pe 11 august curent. 

Dosarul lui Chiril Lucinschi: cererea de încetare a procesului penal a fost respinsă
(Foto: UNIMEDIA)

"Totodată, partea apărării a înaintat o cerere prin care a solicitat instanței de judecată să se adreseze prin intermediul Ministerului Justiției autorităților jurisdicționale din Liechtenstein, în vederea ridicării și remiterii documentelor confirmative a unui transfer bancar, probă care susține poziția de nevinovăție a lui Chiril Lucinschi".

Instanța ar fi respins cererea, iar potrivit avocaților lui Lucinschi, aceasta este o încălcare "a dreptului de apărare al inculpatului, garantat prin art. 26 al Constituției R. Moldova, cât și prin Convenția CEDO, prin prisma art. 6".

Pub

De asemenea, s-a înaintat și o cerere de administrare a probelor prin care instanța de judecată să solicite de la o instituție financiară eliberare a unor informații, cerere care a fost admisă integral.

Următoarea ședință de judecată a fost stabilită pentru data de 17 octombrie 2017, ora 14.00. Caracterul public al şedinţei a fost una din solicitările lui Chiril Lucinschi şi a avocaţilor săi, se mai transmite în comunicat. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub