Dosar penal pe numele lui Iurie Roșca, deschis de Procuratura Anticorupție: Este bănuit de trafic de influență

Procuratura Anticorupție a deschis un dosar penal pe numele fostului președinte al Partidului Popular Creștin Democrat din Republica Moldova, Iurie Roșca. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihalceanu.

Dosar penal pe numele lui Iurie Roșca, deschis de Procuratura Anticorupție: Este bănuit de trafic de influență
(Foto: UNIMEDIA)

Roșca este cercetat pentru trafic de influență cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari, iar la moment, cauza se află la etapa urmăririi penale.

Potrivit deschide.mdfostul politician ar fi cerut în 2009, pe vremea când deținea funcția de vicepremier, un milion de euro de la un om de afaceri din Republica Moldova. În schimbul acestei sume, fostul lider PPCD ar fi promis că va „convinge” judecători să se implice pentru influențarea unor decizii de judecată care aveau să-i salveze businessul omului de afaceri. La scurt timp după ce ar fi pretins milionul, Roșca ar fi primit două prime tranșe care se ridică la ordinul sutelor de mii de euro.

Pub

Iurie Roșca nu a comentat încă acuzațiile care i se aduc.

Iurie Roșca este fostul președinte al Partidului Popular Creștin Democrat din Republica Moldova. A fost vicepreședinte al Parlamentul Republicii Moldova între 1998-2001 și 2005-2009; și viceprim-ministru al Republicii Moldova (iunie - septembrie 2009).

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub