Dorin Chirtoacă pregătește „Agenda 21 pentru Chișinău”

Dorin Chirtoacă se pregătește de un nou raport anual de activitate. Săptămăna viitoare, primarul general al municipiului Chișinău urmează să facă cel de-al șaptelea bilanț din cele două mandate în fruntea Capitalei. Edilul a cerut subalternilor să pregătească rapoarte pe fiecare subdiviziune și să prioritizeze obiective pentru secolul 21, transmite UNIMEDIA.
 
„Solicit neapărat ca mâine, până la sfârșitul zilei de muncă, să fie pregătite rapoartele de activitate pentru a putea sintetiza un raport general pe care îl vom prezenta săptămâna viitoare”, a menționat Chirtoacă în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău.
Dorin Chirtoacă pregătește „Agenda 21 pentru Chișinău”
Dorin Chirtoacă, edilul Capitalei (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Primarul de Chișinău și-a propus să elaboreze o „Agendă 21” care să includă proiecte de lungă durată menite să dezvolte municipiul. „Ce aș vrea să reușim pe perioada următoare: să pornim elaborarea așa-numitei „Agende 21 pentru Chișinău”. fiecare să se gândească pe domeniul său, care sunt obiectivele și să le propună pentru această agendă. Evident, vor veni propuneri și din partea societății civile. Cred că a venit timpul când noi am trebui să punem în fața tuturor această listă de obiective care să însemne agenda obiectivelor pentru secolul 21 a municipiului Chișinău. Pe lângă proiectele anuale, care sunt necesare, trebuie să fixăm și obiective de lungă durată, în așa fel ca să putem construi imaginea de ansamblu pentru cum trebuie să arate municipiul Chișinău în anii următori, pe parcursul deceniilor următoare și chiar pe parcursul secolului 21. Trebuie atinse standarde europene în toate domeniile”, a punctat Dorin Chirtoacă.
 
Pentru a fi clar despre ce tip de proiecte este vorba, edilul Capitalei a dat câteva exemple: șosea de centură, rețele de apă și canalizare în oraș și suburbii, reabilitarea infrastructurii rutiere, poduri și intersecții în două nivele, transportul public bine pus la punct, la nivel de republică conexiuni pe autostradă cu capitalele din est și din vest, stații și uzină de prelucrare a gunoiului, reabilitarea termică a blocurilor, renovarea școlilor și grădinițelor, parcuri industriale, zone pietonale, etc.
 
UNIMEDIA precizează că Dorin Chirtoacă este din 2007 în fruntea Capitalei. În 2011, acesta a obținut un nou mandat de primar al municipiului Chișinău și nu a exclus că ar putea candida și la alegerile locale din 2015.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub