Citește toate știrile la acest subiect

Dorin Chirtoacă: Este cinic să pui referendumul de ziua de naştere a lui Mihai Ghimpu

Primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, a reacționat la decizia Consiliului Municipal Chișinău cu privire la organizarea referendumului de demitere a primarului general al Chișinăului.

Acesta califică drept „cinic” faptul că ziua referendumului a fost aleasă pe 19 noiembrie, atunci când liderul PL, Mihai Ghimpu, își sărbătorește ziua de naștere.

Dorin Chirtoacă: Este cinic să pui referendumul de ziua de naştere a lui Mihai Ghimpu
(Foto: facebook.com)

Acesta mai spune că în cazul în care referendumul eșuiază, inițiatorii și cei care au votat pentru organizarea referendumului ar trebui să-și dea demisia de onoare pentru „risipa de bani publici”.

„Aşadar, referendum!
Vopseam astăzi uşa de la intrare, ultima ce mi-a rămas în reparaţia pe care o fac aici la casa părintească, şi am aflat că, pe lângă arest şi suspendare, avem şi referendum. Deci de azi suntem în campanie electorală, într-un fel? Înseamnă că trebui să pot să merg să mă întâlnesc cu alegătorii, sau raportul pentru 10 ani de activitate o să-l dau de aici pe pe vârful casei de la Colonița? Bine, astăzi terminam vopsitul şi la referendum revenim zilele viitoare.
Câteva precizări totuşi:

Pub

1. Este cinic să pui referendului de ziua de naştere a domnului Mihai Ghimpu. Cineva doreşte să-i facă un cadou? Aceasta denotă nimicnicia celor care l-au pus la cale, trâmbiţat, trecut prin judecaţi şi CMC, şi în acelaşi timp confirmă că scopul lor este unul meschin şi nu de a apăra interese locuitorilor Chişinăului!

2. Conform regulilor democraţiei, în caz de eşec cei care l-au iniţiat, au semnat primii pentru reerenudum în faţa primăriei, au votat pentru referendum, dar şi cei care l-au regizat, toţi în mod normal, trebuie să-şi depună demisia de onoare pentru risipa de bani publici, pentru deranjarearea inutilă a cetățenilor şi pentru blocarea activităţii primăriei în ultimii doi ani. O să o faceţi?”, a scris Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA menționează că astăzi în cadrul ședinței CMC, cu 26 de voturi pentru și 15 împotrivă, consilierii din au votat pentru desfășurarea referendumului pentru demiterea primarului suspendat al Chișinăului Dorin Chirtoacă. Referendumul va avea loc pe 19 noiembrie.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub