Dorin Chirtoacă, către Vladimir Voronin: „Tovarășe, aștept să ne vedem în instanțele lui Plahotniuc, prietenul fiului Dvs”

Aștept să ne vedem în instanțele lui Plahotniuc, prietenul fiului Dvs, despre care niciodată nu suflați un cuvânt de rau, reflectă mesajul ex-primarului municipiului Chișinău către Vladimir Voronin. În acest sens, dânsul a ținut să puncteze unele așa zisele ilegalități ale fostului președinte, inclusiv și despre privatizarea cinematografului „Gaudeamus”  în 2004.

Dorin Chirtoacă, către Vladimir Voronin: „Tovarășe, aștept să ne vedem în instanțele lui Plahotniuc, prietenul fiului Dvs”

„Tovarășe Voronin,

Pub

aveți exact vârsta tatălui meu, de aceea o să vă vorbesc respectuos, dar fără să vă menajez, cum se spune în limba care vă place Dvs. mai mult „vejlivo, no jostko”, dar „fără pălit cu capu' de beton” și pe puncte:

1. Am spus despre „Gaudeamus” următoarele: „L-a privatizat Voronin în 2004„. Explic: din 2001 până în 2009 ați fost Președinte al RM și al PCRM până azi. În acea perioadă, regimul condus de Dvs. a făcut mai multe... inclusiv privatizări. Vreți sau nu, dar toate sunt legate de numele Dvs., ca și cap al regimului. Sau o să pretindeți că altcineva a fost cap? Nu cred, chiar dacă ar fi așa, nu v-ar permite orgoliul. Dar Dvs. ați fost, o știu toți.

2. Regimul condus de Dvs. a privatizat nu numai „Gaudeamus”, dar și „Național”, și „Codru” și multe altele. Poate aveți curajul să prezentați Dvs. toată lista, dacă tot pregătiți un dosar.

3. În limba română a spune „Voronin l-a privatizat” înseamnă a spune pe scurt, pentru o economie de cuvinte, cele enunțate mai sus.

4. Adaug că Dvs, Vladimir Voronin, prin regimul avut în subordine, nu numai că ați scos la privatizare și a privatizat Gaudeamus, dar aveți și multe altele în palmares, inclusiv ordine ilegale date, ordine de interventie în forța asupra tinerilor de la 7 aprilie 2009 și moartea cel puțin a lui Valeriu Boboc și Ion Tabuleac, pe conștiința. Ordinul dat personal dat de Dvs. a sunat in fel urmator: „curățați piața", a scris Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

„Aștept să ne vedem în instanțele lui Plahotniuc, prietenul fiului Dvs, despre care niciodată nu suflați un cuvânt de rău, ca doar corb la corb, nu scoate ochii. Dar să veniți, să nu vă ascundeți”, a concluzionat ex-primarul capitalei.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub