Doliu! Primul președinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moșanu, s-a stins din viață

Primul președinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moșanu, a decedat astăzi, la vârsta de 85 de ani. Vestea tristă a fost confirmată pentru Ziarul NAȚIONAL de către rudele primului spicher. 

Doliu! Primul președinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moșanu, s-a stins din viață
(Foto: consiliul-unirii.ro)

Potrivit sursei citate, istoricul și politicianul Alexandru Moșanu suferea de o boală incurabilă și s-a stins în această seară, în apartamentul său din cartierul Telecentru al capitalei. 

Anul trecut, dânsul a suportat o intervenție chirurgicală grea care l-a slăbit. 

Primul președinte al Parlamentului R. Moldova s-a născut pe 19 iulie 1932 în comuna Braniște, județul Bălți, pe atunci parte a Regatului României, și a studiat la Facultatea de Istorie.

A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova între anii 1990 și 1998 și a îndeplinit funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova în perioada 3 septembrie1990 – 2 februarie1993, fiind primul în această funcție.

Alexandru Moșanu este cel care a citit în Parlament proiectul Declarației de Independență pe 27 august 1991, care a fost votată în aceeași zi unanim de cei 278 de deputați prezenți în sală.

Lui Alexandru Moșanu i se datorează, printre altele, introducerea cursului de „Istoria Românilor” în școlile din Republica Moldova.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub