Doliu: Primul director al televiziunii naţionale, Andrei Timuş, s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani

Primul director al televiziunii naţionale, academicianul Andrei Timuş, s-a stins din viaţă la vârsta de 96 de ani. Andrei Timuş s-a aflat în fruntea televiziunii naţionale în perioada februarie 1958 - aprilie 1961.

Doliu: Primul director al televiziunii naţionale, Andrei Timuş, s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani
(Foto: Academia de Ştiinţe a Moldovei)

Andrei Timuș a fost doctor habilitat în economie, profesor universitar, întemeietor al Școlii de cercetări sociologice în Republica Moldova, membru-corespondent al Academiei de Științe din Moldova. Savantul este autor a peste 400 de lucrări științifice, inclusiv 26 de monografii.

În 1976 a fondat Asociaţia Sociologilor, iar mai târziu - Asociaţia Sociologilor şi Demografilor, al cărei preşedinte a fost până în anul 1991. În perioada 1983-1987 a activat în calitate de redactor-şef al Redacţiei principale a Enciclopediei Moldovei, iar între 1987-1991 - în cea de şef al Secţiei Sociologie a Institutului de Filosofie, Sociologie şi Drept al AŞM.

Pub

Sicriul cu corpul neînsuflețit al savantului va fi depus miercuri, la ora 10:30, la Academia de Ştiinţe a Moldovei, după care va avea loc un miting de doliu.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub