Doi hackeri și doi spioni ruși sunt responsabili de atacurile asupra Yahoo

Americanii și-au făcut curaj și, în urma investigațiilor asupra atacurilor suferite recent de Yahoo au ajuns să considere responsabil doi spioni ruși și doi hackeri.

Doi hackeri și doi spioni ruși sunt responsabili de atacurile asupra Yahoo
(Foto: playtech.ro)

În ultimele șase luni, cam din momentul în care am început să discutăm despre achiziția Yahoo de către Verizon, au început să ajungă online informații despre mai multe atacuri asupra popularului serviciu de mail.

Aproximativ 500 de milioane de conturi online au fost clasificate ca fiind vulnerabile în urma unor atacari desfășurate în perioada 2013 și 2014, scrie playtech.ro.

Pub

Ulterior, s-a dovedit că au mai existat și câteva sesiuni de hacking mai recente asupra Yahoo, dar acestea din urmă erau legate într-o formă sau alta tot de evenimentele din 2013 – 2014.

Partea interesantă este că în urma studiilor interne realizate de Yahoo, oficialii companiei au concluzionat că ar fi vorba de atacuri susținute de guverne din afară, fără a menționa vreo țară.

După ce Departamentul de Justiție al Statelor Unite a realizat propria investigație, a ajuns să acuze patru persoane de respectivele evenimente ce au afectat semnificativ imaginea Yahoo.

Din căte se pare, au fost responsabili de practici de hacking patru persoane de naționalitate rusă. Evenimentul a fost orchestrat de doi membri ai autorității de spionaj FSB (urmașa KGB) ajutați de doi hackeri.

Spionii sunt Dmitry Dokuchaev and Igor Sushchin, iar hackerii poartă numele Alexsey Belan și Karim Baratov.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub